Hlavní obsah

Rychlík se srazil s osobním automobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi Roudnou a Planou nad Lužnicí na Táborsku se v neděli ráno srazil rychlík z Českých Budějovic do Prahy s osobním automobilem. Řidič opelu vyvázl s lehkých zraněním. Sanitka jej převezla do táborské nemocnice.

Článek

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara se nehoda stala v 07:40 na přejezdu se světly bez závor. Provoz na trati byl zhruba na tři hodiny přerušen.

"Muž jel v autě sám, utrpěl hlavně pohmožděniny," řekl lékař jihočeské letecké záchranné služby Jan Sedlák. K nehodě startoval i vrtulník, který se ale vrátil zpět na základnu.

Podle Neusara měl řidič štěstí, že lokomotiva narazila do pravých zadních dveří auta. Škoda na lokomotivě dosáhla 200 000 korun, na autě byla vyčíslena na 30 000 korun. Vlaky začaly jezdit úsekem znovu kolem 10:30.

"Světla na přejezdu byla podle šetření v činnosti, zavinění tedy s největší pravděpodobností nebude na straně železnice," dodal Neusar.

Strojvůdci se údajně vůbec nic nestalo. Měl se nechat slyšet, že "dnešek odjezdí". 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám