Hlavní obsah

Rumun v přívěsu pašoval cigarety, dostal osm měsíců vězení

Právo, pab
Tachov

Osmi měsíci vězení a pokutou sto tisíc korun potrestal v úterý tachovský okresní soud Rumuna Mihaila Udristeho za pašování cigaret.

BEZ KOMENTÁŘE: Cigarety, které celníci našli při kontroleVideo: Celní správa

 
Článek

Sedmadvacetiletého cizince loni v listopadu zastavili celníci v Rozvadově a při kontrole jeho dodávky s přívěsem, se kterou mířil do Velké Británie, odhalili ve speciálním úkrytu stovky kartónů cigaret s ukrajinskými kolky.

Rumun řídil vozidlo Mercedes Sprinter, který byl uzpůsoben pro převážení automobilů. Kromě řidiče v něm jelo ještě dalších osm pasažérů. Celníci vozidlo kontrolovali pomocí mobilního rentgenu.

Únik na dani jsme vyčíslili na čtvrt miliónu korun
mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková

„Na rentgenových snímcích v dutinách podlahy přívěsu zaregistrovali celníci podezřelé kvádry, které tvarem připomínaly kartony cigaret. Fyzická kontrola jejich domněnku potvrdila,“ řekla případu už dříve mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Ve skrýši bylo napěchováno celkem 350 kartónů cigaret. „Únik na dani jsme vyčíslili na čtvrt miliónu korun,“ dodala Kaňková.

Obžalovaný muž se u soudu doznal. Uvedl, že lituje toho, co provedl. „Podali jsme obžalobu pro trestný čin porušení předpisů o nálepkách k označení zboží,“ uvedl státní zástupce s tím, že proti rozsudku se na místě odvolal. „Trest považujeme s ohledem na okolnosti případu příliš mírný,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám