Hlavní obsah

Rozzuřený cyklista hodil kolo na auto, pak udeřil spolujezdkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

S agresivním cyklistou se setkala na konci září v Sokolově 36letá řidička osobního auta. Vzteklý muž jí mlátil do auta, pak na něj hodil kolo a nakonec zbil spolujezdkyni.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cyklista měl podle policie na Náměstí Budovatelů vjet z chodníku na silnici přímo před projíždějící auto. Řidička musela prudce zabrzdit a rukama na něj gestikulovala. Následně pokračovala v jízdě a hledala místo na zaparkování.

„Muž se za ní rozjel a rukou měl tlouct do zadní části vozidla a přitom ji vulgárně urážet. Po zaparkování se žena ze strachu uzamkla v autě. Před něj si měl muž stoupnout, oběma rukama zvednout kolo do výšky a hodit ho na čelní sklo,“ vylíčil mluvčí policie Jakub Kopřiva.

To však násilníkovi nestačilo a začal mlátit do auta pěstí. Žena mezitím vytočila linku 158 a své kamarády. Toho se cyklista polekal a odjel. Ne však na dlouho. Řidička i s kamarádkou vystoupily a chtěly odejít. V tom se muž vrátil.

„Muž měl svým jízdním kolem zablokovat dveře u spolujezdce a jednačtyřicetiletou ženu udeřit otevřenou dlaní do obličeje. Následně měl z místa ujet,“ konstatoval mluvčí policie.

Policisté 41letého cyklistu našli a sdělili mu podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dva roky za mřížemi. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun.

Auto smetlo na krajnici neviditelného chodce s kolem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám