Hlavní obsah

Rozsekám tě na kousky, vyhrožoval kolegovi mladík v práci

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Podivné chování má 23letý mladík z Ostravy-Dubiny. V zaměstnání vyhrožoval bezdůvodně kolegovi, urážel ho a nakonec mu řekl, že ho rozseká. Policie už mladého muže vyšetřuje kvůli trestnému činu nebezpečné vyhrožování.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Násilník napadl 25letého muže ve středu 18. srpna po šesté hodině ráno v jedné z výrobních hal v Ostravě-Hrabové.

„Pozdravil spolupracovníka slovy: Blbečku, poslouchej mě, a následně ho vulgárními výrazy urážel a vyhrožoval mu usmrcením rozsekáním,“ popsal ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Vyhrožoval i přítelkyni

Výhrůžky zbudily v napadeném muži obavu nejen o jeho život, ale také o život jeho těhotné přítelkyně. „I tu muž vulgárně pomlouval,“ doplnil mluvčí.

Podle Svobody začal příběh už před rokem, kdy současné přítelkyni staršího muže začaly chodit výhružné textové zprávy na mobilní telefon.

„Došlo také na osobní setkání, při kterých muž vyhrožoval fyzickou likvidací. Obsahem textových zpráv byly nejen urážky, popisy způsobu smrti, ale také nabídky ke rvačce. Ty však byly ignorovány,“ uvedl policejní mluvčí.

Teror ustal až poté, co pár agresorovi řekl, že ho udá na policii. „Klid byl necelý rok. Poškozený vše oznámil až po posledním útoku,“ řekl Svoboda.

Agresivnímu mladíkovi, který si v současnosti odpykává podmíněný trest odnětí svobody, hrozí za nebezpečné vyhrožování až rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám