Hlavní obsah

Rozsáhlý požár v Praze v noci zaměstnal deset jednotek hasičů

Novinky, jap
Praha

Více než deset jednotek hasičů vyjelo v pondělí časně ráno k rozsáhlému požáru dřevěné stavby poblíž Nedokončené ulice v pražských Štěrboholech. Kvůli rozsahu požáru vyhlásili hasiči III. stupeň požárního poplachu.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční rozsáhlý požár v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Požár byl hasičům ohlášen okolo půl čtvrté ráno. Hořet začala dřevěná kontrukce, tzv. tesko objekt z unimobuněk o rozměrech přibližně 10 krát 30 metrů, a to v areálu firem poblíž Nedokončené ulice v Praze 10.

"Na místo zamířilo jedenáct jednotek profesionálních, dobrovolných i podnikových hasičů. K zásahu, který probíhá v dýchací technice, bylo nasazeno šest vodních proudů," řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Hasiči se původně nemohli do areálu dostat. Pustila je proto ostraha vedlejšího komplexu. K hořící budově se pak musely zasahující jednotky dostávat po žebřících přes betonovou zeď. Vodu dováželi hasiči kyvadlově v cisternách, ty plnili z hydrantové sítě na několika místech v širokém okolí.

Hasičům na místě asistovali také záchranáři, policisté a strážníci městské policie. Ti uzavřeli obousměrně Nedokončenou ulici, aby tak usnadnili průjezd hasičským cisternám.

Příčinu požáru a výši vzniklé škody bude zjišťovat vyšetřovatel hasičů až po úplně likvidaci plamenů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám