Hlavní obsah

Rozdováděné batole se na Uherskobrodsku zamklo v autě se spuštěným motorem

Právo, Aleš Fuksa
Nivnice

Zachraňovat dvouleté batole ze zamčeného vozu vyrazili ve čtvrtek ráno profesionální hasiči do Nivnice na Uherskobrodsku. S chlapečkem odjel jeho otec nakupovat do místní Jednoty. Když vystupoval na parkovišti z vozu, nechal spuštěný motor a chlapce uvnitř.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dítěti předtím pustil autorádio, aby se nebálo. Po krátkém nákupu a návratu k vozu se však otec vyděsil. „Při poslechu rádia se synek zřejmě rozdováděl a kopnutím do dveří auto zamkl. Jeho tatínkovi se už vůz nepodařilo odblokovat, proto zavolal na pomoc hasiče,“ sdělil Právu Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Nepozorní rodiče z Boleslavi:
Zapomněli miminko v sedačce na parkovišti

Hasiči dveře automobilu odblokovali během několika minut pomocí drátů. Dítě tak strávilo uvnitř vozu necelou půlhodinu. „Malý byl po celou dobu v klidu, zřejmě tatínek vybral dobrou muziku,“ poznamenal mluvčí.

Záchranáři motoristy upozorňují, aby si i v zimním období nechávali klíčky od vozidla u sebe, a ne v zapalování. „Nejlépe, aby i s dítětem opustili vozidlo. Samozřejmě až po zamknutí dveří,“ dodal Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám