Hlavní obsah

Rozběsněná žena dostala za zkopání muže podmínku

– PLZEŇ
Novinky, Svatava Hernandezová

Až osm let vězení hrozilo 29leté Renatě Carvanové z Mariánských Lázní, kterou plzeňský krajský soud ve čtvrtek potrestal za ublížení na zdraví a výtržnictví. Podle soudu si za to, že v září 1999 srazila ranou pěstí k zemi 60letého Pertra R. a pak do něho kopala, zasloužila dvouapůlletou podmínku.

Foto: Monika Čapková
Článek

Teprve přivolaná policejní hlídka ukončila útok rozběsněné ženy. Muž musel být hospitalizován.

Ve své výpovědi obžalovaná uvedla, že jí poškozený dělal sexuální návrhy v herně, kam se přišla pobavit.

"Byl opilý. Pořád mi říkal, že se se mnou chce vyspat. Na cestě na trolejbus přes park na mě zezadu skočili dva mužský, jeden z nich byl poškozený, povalili mě na zem a roztrhali na mě prádlo, když jsem křičela o pomoc, ten druhý utekl...já se pak zvedla a šla dál," vypověděla Carvanová.

"U garáží mě doběhl a začal mě zase fackovat, tak jsem mu dala taky facku až padl na zem a asi třikrát jsem ho kopla, ale kam, to nevím. Tekla mu krev z nosu, ale neměla jsem v úmyslu ho zabít," dodala 154 cm vysoká a 59 kg vážící mladá žena, která v dětství dělala dva roky karate.

Poškozený vypovídal zmateně

Lékařská zpráva však hovořila o tom, že muž měl četná poranění hlavy, hematomy, deformaci nosu. Policista, který Carvanovou s kolegou zajišťovali, hovořili o tom, že byla agresivní, a že museli použít donucovacích prostředků.

Poškozený a hlavní svědek Petr R. se poprvé k soudu dostavil až v den rozsudku. Vypovídal zmateně a vlastně si nic nepamatoval.

Soud se nepřiklonil ani k jedné straně

"Soud se nepřiklonil ani k obhajobě žalované, že ji poškozený sexuálně obtěžoval, ani k jeho verzi, že mu Carvanová měla vzít peněženku. Souhlasil ale s výrokem znalců, že čin Carvanová spáchala v prostém afektu zloby. Polehčující pro ni bylo i doznání, proto se soud domnívá, že dostačující bude pro ni podmíněný trest," řekl v odůvodnění rozsudku předseda senátu Jan Špeta.

Rozsudek je pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám