Hlavní obsah

Rotvajleři napadli chlapce na kole, matka ho chránila vlastním tělem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Vlastním tělem musela v sobotu odpoledne bránit 46letá žena svého 11letého syna, kterého ve Smolných Pecích na Karlovarsku napadli dva volně se potulující rotvajleři. Oba napadení skončili s tržnými ranami v karlovarské nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Musela syna zalehnout, aby jej ochránila před rozzuřenými psy,“ popisoval jeden ze sousedů, který přiběhl matce s dítětem na pomoc, když slyšel hlasité volání o pomoc.

„Slyšel jsem strašný křik dítěte z cesty nad chalupou. Bylo to tak intenzivní, že jsem si myslel, že ho tam snad někdo půlí,“ popisoval muž, který vzal okamžitě sekerku ze špalku před svou chalupou a běžel na místo na pomoc.

Jen jsem si říkal, přibliž se a dostaneš sekyrou. Byl jsem opravdu odhodlaný to do něj seknout.
svědek napadení

„Jak jsem se přibližoval těch několik desítek metrů do kopce k cestě, tak začala volat o pomoc také matka toho kluka. Křičela úpěnlivě a dokola o pomoc, a ať někdo zavolá záchranku,“ popisoval soused.

Když přiběhl místní domorodec na cestu nad svou chalupou, uviděl ležet sousedovic brečícího kluka u kola, jak byl celý od krve. „Mezi ním a psy stála jeho matka s asi dva metry dlouhou tyčí, se kterou okolo sebe vehementně mlátila do země. Dařilo se jí tak držet rotvajlery na distanc. Zpozoroval jsem, jak jí z rukou crčí krev. Se sekyrkou v ruce jsem se přidal k odhánění psů,“ pokračoval v popisu dramatických chvil svědek.

Lidé přinesli zbraně

„Fena se nechala po chvíli odehnat, ale pes stál pořád na místě. Měl jsem pocit, že se mu začíná dělat kolem huby pěna. Jen jsem si říkal, přibliž se a dostaneš sekyrou. Byl jsem opravdu odhodlaný to do něj seknout,“ dodal muž.

To už se ale seběhlo k místu asi dvacet lidí ze sousedství, kteří přinesli další zbraně, například lopaty nebo motyky, co kdo měl po ruce na zahradě. Psy odehnali.

Zanedlouho přijela záchranka, která oba zraněné odvezla do karlovarské nemocnice. „Chlapec měl tržné rány po celém těle, které jsme mu ošetřili. Nasadili jsme mu preventivně antibiotika a nechali jsme si ho v nemocnici na pozorování,“ uvedl mluvčí karlovarské nemocnice Vladislav Podracký.

Psi se koupali ve studánce 

„Žena utrpěla dvě hlubší tržná zranění na předloktích, která jí musel lékař sešít. I ona dostala antibiotika,“ dodal Podracký s tím, že matka leží v nemocnici u zraněného syna.

Policie podle mluvčí Kateřiny Krejčí případ prošetřuje. Podle místních nebyli rotvajleři na toulkách ve Smolných Pecích poprvé.

„Viděl jsem je tady už v zimě. V sobotu jsem je viděl dopoledne rochnit se ve studánce za obcí, kam chodím pro vodu. Odháněl jsem je odtamtud, protože by mohli pitnou vodu zčeřit. Nezdáli se mi v tu chvíli nikterak agresivní, ale když asi viděli odpoledne kolem projíždějící kolo, tak se na chlapce vrhli,“ uvedl muž z obce.

Policie podle místních zjistila, komu psi patří, a majitel si je odvezl zpět domů. „Prý je to někdo ze sousedního Fojtova nebo Suché,“ uzavřel místní domorodec.

Reklama

Výběr článků

Načítám