Hlavní obsah

Roky měl zneužívat malou dceru, na muže z Brněnska přišli díky úložišti fotek

Brno

Mezinárodní spolupráce policie a úřadů dovedla kriminalisty k 42letému muži z Brněnska, jenž je podezřelý ze zneužívání dcery. Po obvinění ho soud poslal do vazby. Na počátku případu byla informace o snímcích zachycujících sexuální zneužití, jež byly na úložišti dat v zahraničí.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí policie Petra Ledabylová.

Obviněný muž podle vyšetřovatelů sexuálně zneužíval dceru, což mělo trvat několik let. Z informací policie vyplývá, že dívce je v současnosti sedm.

Muž zneužívání podle mluvčí fotil na mobilní telefon a právě digitální stopa vedla k jeho odhalení. Jde o výsledek spolupráce jihomoravské policie, americké neziskové organizace zaměřené na pohřešované a zneužívané děti (National Center for Missing and Exploited Children), Europolu a českého policejního prezidia.

„Díky zahraničnímu poskytovateli úložišť dat byly zachycené fotografie obsahující sexuální zneužívání dítěte propojeny s uživatelským účtem muže z Brněnska,” zmínila mluvčí.

Policie vyšetřuje zneužívání chlapců, kteří chodili na kroužky na Táborsku

Krimi

Nic netušícího podezřelého zadržela zásahová jednotka jihomoravské policie. Kriminalisté ho obvinili ze zneužití dítěte k výrobě pornografie a rovněž ze samotné výroby těchto materiálů. Kdy přesně skončil muž v poutech, policie neuvedla.

„V případě odsouzení muži hrozí až dvanáct let za mřížemi. Soudce akceptoval návrh státní zástupkyně a muž putoval do vazební věznice,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám