Hlavní obsah

Rodina poskytla gangu kuplířů motorest, měli tam kancelář i pokoje

– Český Krumlov
Právo, Radim Vaculík

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatkli koncem listopadu dva muže a dvě ženy, kteří se starali o zázemí mezinárodnímu gangu kuplířů a obchodníků s lidmi ze silnice E 55. Deset členů této skupiny včetně jejího organizátora přitom skončilo v poutech už v letošním dubnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění Práva jsou všichni čtyři nově zadržení členy jedné rodiny, která provozovala motorest v obci Skoronice na Českokrumlovsku. Právě v něm se příslušníci gangu pravidelně scházeli a měli tam jakousi kancelář či ústředí.

Tam také v případě zájmu mohli klienti za finanční přirážku využít erotických služeb prostitutek. Mezinárodní skupina však dívky k vydělávání v nejstarším řemesle podle policie nutila, a to také násilím. Některé z nich zdrogovala.

„Zadržení dva muži a dvě ženy ve věku od 29 do 60 jsou podezřelí ze zvlášť závažného zločinu obchodování s lidmi, kuplířství i nedovolené výroby drog,“ řekl ve čtvrtek Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták s tím, že čtveřice skončila ve vazbě.

Obviněným podle něj hrozí až dvanáctileté tresty, stejně jako deseti členům gangu, které policisté zatkli počátkem dubna v rámci akce Tuner. Gang podle policie fungoval několik let, jenže vydělané peníze prý obvinění většinou hned prohráli v hracích automatech.

Reklama

Výběr článků

Načítám