Hlavní obsah

Řidička ve Frýdku-Místku srazila osmiletého chlapce

Právo, plk

V kritickém stavu je osmiletý chlapec, kterého ve čtvrtek odpoledne srazilo ve Frýdku-Místku osobní auto. Dítě si při nehodě vážně poranilo hlavu a břicho.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že chlapci selhaly po srážce všechny základní životní funkce.

„Záchranáři museli po svém příjezdu neprodleně zahájit provádění kardio-pulmonální resuscitace a během pěti minut se jim podařilo obnovit krevní oběh dítěte. O jeho dýchání se musel postarat přístroj a umělá plicní ventilace,“ popsal a dodal, že chlapec měl podle prvotního vyšetření poraněnou hlavu a břicho.

Ve stavu ohrožujícím život bylo dítě letecky přepraveno na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. „Chlapec je v péči lékařů oddělení pediatrické resuscitační a intenzivní péče, jeho zdravotní stav je bohužel naprosto kritický,“ sdělil v pátek ráno mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Ke střetu chodce a osobního auta došlo kolem 16.40 na Frýdlantské ulici za křižovatkou s ulicí Josefa Suka.

„Chlapec byl s vážným zraněním převezen do nemocnice, třicetiletá řidička podstoupila test na alkohol i drogy s negativním výsledkem,“ uvedla frýdecko-místecká policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v současné době v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám