Hlavní obsah

Řidička v Hradci vypila dva litry vína a vyrazila autem pro dceru

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Partnerskými problémy vysvětlovala v úterý v Hradci Králové řidička policistům, proč jede v autě bez pravé přední pneumatiky a navíc opilá. Při kontrole nadýchala 2,5 promile.

Foto: Policie ČR

Proražená pneumatika

Článek

Podivnou jízdu Škody Fabie zaregistrovala policejní hlídka v úterý po desáté hodině večer na Pospíšilově třídě v Hradci Králové.

Vozidlo mělo poškozený předek a poničenou pneumatiku, z níž zbyly prakticky jen cáry. Vzadu zpod auta pak vyčuhoval trs trávy.

„Policistům se auto podařilo zastavit v ulici Bratří Čapků. Řidička policistům předložila všechny potřebné doklady k řízení motorových vozidel. Poté se podrobila dechové zkoušce, která ukázala výsledek více než 2,5 promile. Na dotaz, zda někde bourala, nebyla schopná odpovědět,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ženu policisté převezli na lékařské vyšetření a pak na služebnu. Na místě jí také zadrželi řidičský průkaz. Pak jeli prověřit trasu městem, kterou jim udala, zda nenajdou nějaké nabourané auto. Žádné však nenašli a do současné doby se ani nikdo nepřihlásil.

Foto: Policie ČR

Auto mělo za nárazníkem trávu

„Policisté ženě sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až roční vězení. Žena se do protokolu přiznala k vypití dvou litrů červeného vína,“ dodala policejní mluvčí.

Na svoji obhajobu řidička uvedla, že se pohádala s bývalým přítelem, začala vztek zapíjet a po pěti hodinách nasedla do auta a vydala se k němu pro svoji dceru. Z Moravského Předměstí měla namířeno na Slezské Předměstí, kde ji těsně před cílem policisté zastavili.

„K poškozenému autu uvedla, že si matně vzpomíná, že někde po cestě najela na obrubník a poškodila si asi kolo,“ uzavřela Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám