Hlavní obsah

Řidička usnula a v protisměru smetla dvě auta. Policie zveřejnila varovné video

– Brno
Právo, Novinky, ok, mh

Policie zveřejnila video z tragické nehody tří aut z minulého čtvrtka na Brněnsku. Pětašedesátiletá žena při střetu zemřela, pět lidí bylo zraněno. Podle policie za nehodu pravděpodobně může právě 65letá řidička, která usnula.

Záběry tragické nehody

 
Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek odpoledne na frekventované silnici I/52 u Pohořelic. Podle kamerového záznamu, který natočila posádka dalšího auta, řidička hyundaie zničehonic vjela do protisměru, kde se střetla s dalšími dvěma vozy. Řidička na místě zemřela.

„V dalším voze cestovali dva dospělí a tři děti. Ženu hasiči z vozidla vyprostili. Celá posádka skončila v péči záchranné služby,“ uvedl tehdy mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Ve škodovce cestovala čtyřčlenná rodina, která vyvázla bez zranění.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě zemřela žena, která nejspíš usnula.

Podle mluvčího policie Bohumila Maláška řidička, která do protisměru přejela a havárii způsobila, s největší pravděpodobností usnula. „Takové situace jsou bohužel důsledkem nedostatečného odpočinku na dlouhých trasách. Zastávky na relaxaci spojené s důsledným pitným režimem, případně i spánkem jsou nezbytné a často na ně upozorňujeme. A tento případ by měl být dalším důrazným varováním před podceňováním únavy za volantem,“ dodal Malášek.

Chybějící dálnice je ostuda českých politiků

„Zvláště v létě se jedná o mimořádně frekventovanou komunikaci, kterou využívá většina českých i zahraničních turistů k cestě na Jadran a zpět. Mimořádná opatrnost je tam vždy namístě mimo jiné i proto, že se projíždí rovněž kolem velmi navštěvovaných lokalit Pálavy,“ řekl Právu Bohumil Malášek.

Havárie je bohužel i nepřímým důsledkem neschopnosti českých politiků dokončit již mnoho let slibovanou víceproudou komunikaci z Pohořelic na hranice s Rakouskem. Tam je přitom už dálnice z Vídně do ČR hotová. Současný stav na české straně je tak mezinárodní ostudou.

Reklama

Výběr článků

Načítám