Hlavní obsah

Řidička si dala vodku a spěchala do práce jen po ráfcích

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Jen těžko mohli přehlédnout brněnští policisté forda s šestatřicetiletou cizinkou za volantem. Namířila si to částí Černovice s autem, jehož přední kola jela pouze po ráfcích. Řidička navíc podezřele kličkovala. Poté, co ji hlídka cizinecké policie zastavila, žena bez vytáček přiznala, že si dala dvě deci vodky a vyrazila do práce.

Foto: Policie ČR

Chybějící pneumatiky nebránily řidičce v jízdě

Článek

„Vozidlo bylo na první pohled špatně ovladatelné, obě přední kola totiž jela pouze po ráfcích a jedno z nich mělo roztrženou pneumatiku. Bezpečnost silničního provozu ohrožoval nejen technický stav vozu, ale i zdravotní způsobilost jeho řidičky,“ konstatovala policejní mluvčí Petra Vedrová.

Cizinka měla ale za to, že když policistům vysvětlila genezi svého jednání, bude moci pokračovat v jízdě. Trvala na tom, že musí pokračovat v cestě do práce. Když se jí policisté snažili vysvětlit, že to nepůjde, začala být agresivní.

„Dalším úkonům se bránila natolik, že policisté museli použít donucovací prostředky. Ženě zadrželi řidičský průkaz a umístili ji do policejní cely. Po provedení dalších úkonů policejní inspektor ženě sdělil podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí až jeden rok za mřížemi,“ dodala Vedrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám