Hlavní obsah

Řidiči na D1 blokovali záchrance cestu k nehodě

Novinky, kub

Komplikace na cestě k vážné dopravní nehodě na D1 řešili v úterý jihomoravští záchranáři. Na dálnici se tvořily kolony a doprava kolabovala, řidiči ale neudělali sanitce, která spolu s hasiči mířila k vážné nehodě, uličku, aby se dalo projet. Záchranka zveřejnila ve středu video zachycující náročnou cestu ke zraněnému pacientovi.

Řidiči na D1 neudělali záchrance uličkuVideo: ZZS Jihomoravského kraje

 
Článek

Záchranka o potížích informovala na svém facebookovém profilu. „Jen těžce jsme se probíjeli k dopravní nehodě na 188. km dálnice D1,“ napsali záchranáři s tím, že na místě nakonec ošetřili mladého muže a s podezřením na těžké zranění ho přepravili do nemocnice.

„Mrkněte na video pořízené z naší sanitky, jak se společně s hasiči k nehodě ‚probíjíme‘. Zbytečně jsme ztráceli drahocenný čas,“ uvedla záchranka.

Správnou uličku mají řidiči podle zdravotníků vytvořit tak, že ti v rychlém pruhu se tlačí na levou stranu silnice ke svodidlům a ostatní doprava. „Uličku je třeba vytvářet už ve chvíli, kdy vzniká kolona, ne až jedou vozidla IZS, to už může být pozdě, protože nebude kam uhnout,“ upřesnili záchranáři.

Pracovníci záchranného systému se ve svých autech stále s podobnými problémy setkávají, ačkoliv pravidla pro tvorbu záchranné uličky jsou v paragrafech.

Foto: MD

Nový způsob utváření uličky pro záchranáře

Problémy na D1 způsobily v úterý hned dvě nehody, kdy se na 173. kilometru ve směru na Prahu převrátil kamion a tři náklaďáky se srazily na zhruba 190. kilometru. Tvořily se mnohakilometrové kolony.

Kolaps na D1Video: Jindřich Ginter, Právo

Reklama

Související články

Totální kolaps na D1

Dálnice D1 byla na 173. kilometru ve směru na Prahu v úterý dopoledne asi čtyři hodiny uzavřená kvůli převrácenému kamionu. Po poledni se podařilo zprůjezdnit...

Výběr článků

Načítám