Hlavní obsah

Řidiči, který smetl dva lidi z Mánesova mostu, hrozí 10 let

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Tragická nehoda na Mánesově mostě, na kterou navázalo dvouměsíční pátrání po těle jedné z obětí, půjde k soudu. Sedmašedesátiletý řidič, který 5. března srazil do ledové Vltavy procházející se dvojici, už byl obviněn.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Dráha auta vyznačená na Mánesově mostě

Článek

„Muž byl v uplynulých dnech obviněn z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví. Hrozí mu až desetileté odnětí svobody. Ale kdy konkrétně půjde případ k soudu, nelze v tuto chvíli přesně říci, protože ještě stále čekáme na některé výsledky znaleckých posudků,“ sdělil Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

I dosavadní závěry expertiz však evidentně postačily k obvinění řidiče. Ten na začátku března okolo 19:00  z neznámých příčin vjel do protisměru na chodník Mánesova mostu a smetl muže a ženu, kteří se v místě procházeli. Oba přepadli přes zděnou zídku mostu a skončili v řece. Ženu se sice zhruba 20 minut po nehodě podařilo z ledové Vltavy vytáhnout a oživit, ale v nemocnici svůj boj o život prohrála.

Foto: HZS Praha

Vozidlo, které na mostě havarovalo

Po muži, respektive po jeho těle, potápěči, vyšetřovatelé, včetně říční policie a strážníků, pátrali dva měsíce. Nakonec se tělo druhé oběti nehody objevilo 26. dubna při čištění řeky v česlech elektrárny Štvanice. Jeho totožnost musely kvůli značnému stadiu rozkladu těla potvrdit testy DNA.

Řidič skončil v nemocnici

Bezprostředně po nehodě odvezla záchranná služba do nemocnice i samotného řidiče, který při střetu utrpěl zranění. Hned po ošetření byl ovšem podroben policejnímu výslechu.

Co přesně si on sám z nehody vybavuje, jestli měl nějaké zdravotní obtíže, které by mohly způsobit řidičský zkrat, nebo šlo o technický problém vozidla, však vyšetřovatelé stále nechtějí zveřejňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám