Hlavní obsah

Řidiče zradila automatická převodovka, na přejezdu vjel pod vlak

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Jednašedesátiletý řidič BMW se ve čtvrtek na železničním přejezdu u Vikýřovic na Šumpersku střetl s projíždějícím osobním vlakem jedoucím ze Šumperka. Naštěstí z kolize vyvázl bez zranění. Řidič šlápl na plyn, a protože auto mělo automatickou převodovku, rozjel se, aniž by to měl v úmyslu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na trase Šumperk–Nový Malín krátce před desátou hodinou. „Řidič před přejezdem zastavil. Následně se mu však podle jeho vyjádření udělalo nevolno, nechtěně zřejmě zmáčkl plyn, a protože měl ve vozidle automatickou převodovku, vůz se dal do pohybu a vjel na přejezd,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

„Přejezd, na kterém k nehodě došlo, má světelnou signalizaci bez závor. Podle prvotních informací byla činnost zabezpečovacího zařízení v provozu,“ sdělil Právu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Ke zranění řidiče ani cestujících ve vlaku podle něj nedošlo. Škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun. Kvůli nehodě musela být dočasně na trati přerušena železniční doprava. Na trase mezi Libinou a Šumperkem jezdily náhradní autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám