Hlavní obsah

Řidiče, který se srazil s vlakem, na přejezd navedla navigace

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Řidiče náklaďáku, který vjel ve čtvrtek na železničním přejezdu v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku přímo do cesty vlaku, údajně navedla na místo nehody hláška z navigace. Ta mu měla ukazovat, že je v cíli. Místo aby viděl blikající signalizaci, řidič očima pátral po ceduli s názvem hledané firmy.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kamión vjel do cesty projíždějícímu vlaku.

Článek

„Od řidiče, cizince, jsme se tuto verzi dozvěděli během vyšetřování prostřednictvím tlumočníka,“ řekla v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Tvrdí, že jel podle navigace, která hlásila, že je v cíli, a proto se díval před sebe, zda neuvidí název firmy, kde měl vyzvednout nějaký materiál. Vůbec si údajně nevšiml červených světel a neuvědomil si, že je na železničním přejezdu. Kriminalisté řidiče obvinili z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti, za který trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody,“ informovala Lenka Javorková.

Při nehodě, která se stala ve čtvrtek odpoledne, se zranila čtyřletá holčička, dalších třicet cestujících ve vlaku vyvázlo bez zranění. Dechové zkoušky u osmapadesátiletého strojvedoucího, jenž se při nehodě rovněž lehce zranil, i u řidiče nákladního vozidla byly negativní.

Na vlaku vznikla předběžně odhadnutá škoda ve výši jeden milión korun, dále na zabezpečovacím zařízení byla vyčíslena půlmiliónová škoda a na nákladním autu škoda ve výši tři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám