Hlavní obsah

Řidič ze Smíchova, který autem zabil studentku, byl opilý, potvrdil policista

Novinky, bad
Praha
Aktualizováno

Marek Půček byl před smrtelnou nehodou z pražského Smíchova opilý, potvrdil v pátek i druhý policista, který jej chvíli před nehodou kontroloval. Soudkyně Iva Fialová pak jednání u Obvodního soudu pro Prahu 2 odročila, nedostavili se totiž předvolaní svědci.

Řidič BMW Marek Půček u souduVideo: Novinky

 
Článek

Policista, který vypovídal, byl jedním z příslušníků, kteří Půčka loni v srpnu kontrolovali, když neznámá žena volala na linku 158, že se do domu, kde bydlí, dobývá neznámý muž se psem. Muž se potácel a několikrát upadl na zem.

Policejní hlídka našla Půčka spícího na zemi. „Osobně si myslím, že pan Půček byl pod vlivem alkoholu, ležel poblíž zastávky, měli jsme potíže ho probudit. Vrávoral, byl z něj cítit alkohol,“ uvedl Petrov.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Půček policistům vysvětlil, že si zapomněl klíče od domu ve svém autě na Andělu, a požádal je, jestli by ho k autu neodvezli, což přirozeně odmítli.

Půček opilost odmítá

Druhý z policistů, Ondřej Němec, už na podzim u soudu shodně vypověděl, že byl Půček pod vlivem alkoholu. „Byl opilý, což nám sám potvrdil. Poznali jsme to i ze zápachu z oblečení, z jeho dechu, měl nekoordinované pohyby. Říkal, že slavil narozeniny a nejspíš usnul,” řekl Němec.[celá zpráva]

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Půček u Obvodního soudu pro Prahu 2

Půček ale u soudu popřel, že by byl opilý. Večer předtím prý vypil necelá dvě malá piva. Při policejní kontrole se údajně motal proto, že se právě probudil.

Policistům pak řekl, že si nechal náhradní klíče od domu v autě na Andělu. Tam se odebral tramvají a v autě si řekl, že už ten kousek odřídí. Tento „kousek” se stal však fatálním pro 21letou studentku, kterou Půček o půl páté ráno smetl svým autem, když čekala na zastávce na autobus.

Půček poté utekl a na policii se přihlásil až o šestnáct hodin později, kdy testy na alkohol a na drogy nic neprokázaly.

Rozsudek bude v únoru

Soudkyně Fialová po skončení hlavního líčení nastínila novinářům další průběh. Na konec ledna jsou opět předvoláni svědci, pokud se však nedostaví, Fialová od jejich výslechu upustí a přistoupí k závěrečným řečem.

Verdikt nad Půčkem by měl padnout počátkem února.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám