Hlavní obsah

Řidič v kradeném mercedesu nabral policistu na kapotu, ukázalo video od policie

Novinky, ok, jap
Praha

Policie ve středu zveřejnila záběry z pronásledování muže podezřelého z krádeže mercedesu. Jednoho z policistů v Pardubicích recidivista nabral na kapotu, v Praze pak při jízdě ohrožoval řidiče. Je podezřelý z pěti trestných činů.

Řidič nabral na kapotu policistu a pak ujíždělVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle policie měl muž nejprve ukrást auto v pražském Suchdole. V pondělí pak na něj narazili policisté v Pardubicích a chtěli ho zastavit. Jednoho z nich nabral na kapotu a ujížděl. Následně však havaroval v poli a policistům utekl.

Policie v Praze zadržela muže, který ve dvou kradených autech způsobil několik nehod

Krimi

Našli ho až v úterý v jiném autě v Praze. Když ho chtěli zastavit, začal ujíždět. U nádraží v Bubenči najel muž na chodník a ohrožoval chodce, v Lysolajském údolí pak naboural protijedoucí auto, zaparkovanou motorku a o několik stovek metrů dále naboural do svodidel.

Zadržení řidiče v pražských Lysolajích.Video: Aktu.cz

Šestatřicetiletý recidivista začal utíkat, přičemž policistům pomohl pohotový řidič autobusu, který jim ukázal, kudy běžel. V lese zase pomohl svědek, jenž utíkajícího spolu s policisty zadržel. Přitom došlo i na varovnou střelbu.

Audi muž řídil pod vlivem drog, navíc se zákazem řízení. Policisté ho podezřívají z krádeže, neoprávněného opatření platebního prostředku, porušování domovní svobody, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté ho chtějí umístit do vazby.

„Vyzýváme všechny poškozené účastníky silničního provozu, které muž ohrozil, aby se ozvali na linku 158. Zároveň děkujeme svědkům za pomoc,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Reklama

Výběr článků

Načítám