Hlavní obsah

Řidič v Hradci přejel děti dvakrát, na vině mohl být epileptický záchvat

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Policisté stále nezjistili, co bylo příčinou sobotní tragické dopravní nehody v Hradci Králové, při které zemřely dvě malé děti poté, co je opakovaně srazil vůz řízený 40letým mužem z Hradecka. Zatím se nepotvrdilo, že by muž prodělal epileptický záchvat, i když na ně zřejmě trpěl. Policie muže obvinila za usmrcení z nedbalosti a státnímu zastupitelství navrhla jeho umístění do vazby.

Článek

„Zdravotní stav řidiče nebudeme komentovat, vyžádali jsme si znalecké posudky, mimo jiné z oboru lékařství,“ řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Muž za volantem děti přejel nadvakrát. Podle dostupných informací řidič nejdříve nacouval do dětí na přechodu, poté křižovatku obkroužil a ležící chlapce opět přejel.

Vyšetřování prozatím ukázalo, že muž nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu ani drog. Policie zatím nepotvrdila ani nevyvrátila spekulace, že muž dostal epileptický záchvat, o kterém hovořil spolujezdec z vozu krátce po neštěstí. [celá zpráva]

Policisté v pondělí obvinili muže z usmrcení z nedbalosti. Na státní zastupitelství také podali žádost o vzetí muže do vazby.  Podle Ježkové mu v případě, pokud bude shledán vinným, hrozí až desetiletý trest vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z místa tragické nehody v Hradci KrálovéVideo: Ludmila Žlábková, Právo

Podle dostupných informací muž o svých problémech s epilepsií věděl. Deníku Blesk jeho bývalý zaměstnavatel řekl, že muž na záchvaty trpěl a dokonce mu prý volali i záchranku.

„Pokud by opravdu dostal epileptický záchvat, je otázkou, zda byl léčen a jestli bral léky,“ řekl pro Českou televizi dopravní psycholog Martin Kořán.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Zapálené svíčky, květiny a plyšové hračky se objevují v Hradci Králové od nedělního dopoledne.

Muž doplnil, že jestliže za nehodou nebyly zdravotní problémy, mohl by se muž vymlouvat na případné psychické či psychiatrické problémy. Přesto označil jednání řidiče za nepochopitelné.

Mluvčí policie doplnila, že případní svědci nehody se mohou přihlásit na lince 158, nebo přímo u vyšetřovatelů na čísle 974 526 573.

Nehoda se stala v sobotu v Hradci Králové na přechodu pro chodce. Řidič tam nacouval do dětí přecházejících s prarodiči po přechodu pro chodce, poté děti ještě jednou přejel. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám