Hlavní obsah

Druhé dítě, které srazil řidič v Hradci Králové, zemřelo

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové
Aktualizováno

V královéhradecké fakultní nemocnici v noci na neděli zemřelo i druhé dítě, které bylo těžce zraněné při sobotní dopravní nehodě v Hradci Králové. Jeho o dva roky mladší sourozenec zraněním podlehl již v sobotu.

Článek

„Ve 14:18 hodin byla na operační středisko hradecké policie oznámena dopravní nehoda v Hradci Králové, ulici Habrmanova, při které osobní automobil srazil dvě děti,“ potvrdil mluvčí hradecké policie Jan Čížkovský.

K dopravní nehodě podle něho pravděpodobně došlo tak, že čtyřicetiletý řidič vozidla Fiat Croma z dosud nezjištěných příčin při jízdě vozidlem ve směru dozadu – couvání prudce narazil do dvou malých dětí a dvou dospělých osob. Tito se ve chvíli střetu pohybovali na přechodu pro chodce.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Na místo tragické nehody nosí lidé svíčky, květiny a plyšáky už od rána.

„Řidič se dále s vozidlem pohyboval v prostoru křižovatky a následně vjel na chodník a čelně narazil do domu. Vážně zraněné děti byly z místa nehody převezeny do nemocnice, kde i přes veškerou snahu lékařů následkům svých zranění podlehly. Žena a muž, kteří děti doprovázeli, byli zraněni lehce,“ dodal Čížkovský. Těmito dospělými byli prarodiče obou dětí, kterým hned po příjezdu museli hasiči poskytnout posttraumatickou pomoc.

U řidiče policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, v obou případech s negativním výsledkem.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Zapálené svíčky, květiny a plyšové hračky se objevují v Hradci Králové od nedělního dopoledne.

„Slyšeli jsme náraz. Volala jsem z pevné linky záchranku, pak jsem volala ještě z mobilu a dispečerka mi říkala, co mám dělat,“ popsala první okamžiky i den poté stále otřesená Veronika Boušková. Oba chlapci byli zraněni, hůř na tom byl mladší, který měl viditelně vážné poranění hlavy.

Když péči o zraněné převzali záchranáři, viděla Veronika Boušková i oba členy posádky. „Spolujezdec vyběhl ven, běhal tu po okolí, brečel, byl na tom hodně špatně. Řidič byl naopak nečinný. Nic neříkal, tekla mu krev z hlavy, ale jen seděl,“ dodala Boušková, která oba muže viděla i před osudným okamžikem. „Ten spolujezdec seděl v baru a popíjel tu. Pak si zavolal kamaráda, aby ho odvezl. Řidič přišel, nic si nedal a rychle odjížděli.“

Policisté nehodu stále šetří a prosí případné svědky nehody, aby své poznatky předali vyšetřujícím policistům na telefonním čísle 974 526 573. V případě nepřítomnosti policistů prosíme o ponechání vzkazu na záznamníku s uvedením kontaktu. Rovněž je možno využít bezplatné telefonní linky 158.

Foto: Novinky

Nehoda se stala v sobotu odpoledne v Habrmanově ulici v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám