Hlavní obsah

Řidič ujížděl v protisměru záchranářskou uličkou na Jižní spojce

Novinky, ok, jap
Praha

Pražské hasiče rozčílil ve středu dopoledne řidič, který využil záchranářskou uličku pro své potřeby a v protisměru v ní projížděl. Hasiči, kteří jeli k vážné nehodě tří kamionů, zveřejnili video a předali ho policii.

Auto ujíždělo záchranářskou uličkou (video je bez zvuku)Video: HZS Praha

 
Článek

„Záchranářská ulička neslouží k jízdě v protisměru. Nevíme, co vedlo řidiče k tomu, že se v protisměru vydal uličkou, kterou míří hasiči k nehodě na Jižní spojce, ale záběry jsme předali kolegům policistům,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nehoda tří kamionů zablokovala Jižní spojku v Praze

Krimi

Policie je připravena se jednáním šoféra zabývat. „Po obdržení videa se budou policisté zabývat případným protiprávním jednáním řidiče osobního auta,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: HZS Praha

Nehoda kamionů na Jižní spojce

Nehoda na Jižní spojce se stala kolem desáté hodiny nedaleko ulice Záběhlická. Z dosud nezjištěných příčin se tam srazily tři kamiony. Některé řidiče museli vyprostili hasiči. Tři lidé byli lehce až středně těžce zraněni. Odstraňování následků nehody trvalo několik hodin. „Příčiny nehody policisté vyšetřují,“ konstatoval Rybanský.

Pokuta 10 tisíc

Pro hasiče a záchranáře, kteří se k místu nehody sjíždějí, je ulička velmi důležitá. Jejich velká auta, v nichž vezou vyprošťovací nářadí nebo přístroje k záchraně života, potřebují dostatek místa k projetí. Podle BESIPu správně vytvořená ulička zkrátí čas dojezdu záchranářů až o čtyři minuty a šance na přežití vážně zraněných lidí je o 40 procent vyšší.

Záchranářskou uličku bojkotují řidiči kamionů, snižují šanci na přežití

Krimi

Řidičům hrozí ve správním řízení až 2500 korun, hotově na místě 2000 korun pokuty. Pakliže by řidiči na dálnici auta obrátili a v protisměru dálnici opustili, hrozí jim pokuta až 10 tisíc korun, zákaz řízení a sedm bodů. Jejich jednání lze však kvalifikovat jako trestný čin obecného ohrožení.

Jižní spojku zablokovala nehoda tří kamionůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám