Hlavní obsah

Řidič ujížděl policistům v Ostravě s krabicemi plnými surovin k výrobě pervitinu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté se v noci na středu snažili zadržet muže, který za volantem odmítl podstoupit dopravní kontrolu a ujel. Řidič audi prchal hlavně proto, že ve vozidle přepravoval dvě plné krabice léků, ze kterých lze vyrobit drogy.

Foto: Policie ČR

Léky potřebné k výrobě drog. Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka se snažila automobil Audi zastavit krátce před půlnocí v Ostravě-Porubě. Řidič výzvu nerespektoval a začal ujíždět směrem do centra Ostravy přes Mariánské Hory. Na křižovatce s ulicí Železárenská se policistům podařilo zatarasit autu další jízdu.

„Třiatřicetiletého řidiče policisté zadrželi. Při kontrole bylo zjištěno, že muži uložily soudy zákazy řízení do září roku 2024. Řidič odmítl orientační zkoušku k detekci drog, odmítl i lékařské vyšetření a odběr biologického materiálu,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Pokorná.

V automobilu řidič podle ní převážel dvě krabice léčiva obsahujícího látky používané při výrobě pervitinu. „Jednalo se o víc jak 290 balení farmaceutického výrobku, v přepočtu víc než 1 750 tablet. Policisté zajistili jak léčivo, tak automobil,“ dodala policistka s tím, že muži nyní hrozí až pět let vězení. Ve věci je vedeno zkrácené trestní řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám