Hlavní obsah

Řidič sypače čekal na Kolínsku několik hodin na záchranu. Auta projížděla bez povšimnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

Několik hodin čekal na záchranu v noci na středu řidič sypače na Kolínsku. Kolem druhé hodiny ráno havaroval a kvůli těžkému zranění neměl možnost si přivolat pomoc. Nikdo z projíždějících šoférů mu nepomohl.

Foto: HZS Středočeského kraje

Havarovaný sypač na Kolínsku

Článek

Hasiči a záchranáři byli k nehodě přivoláni kolem půl sedmé ráno. Podle mluvčího hasičů Petra Svobody dostali informaci od dispečera silničářů s tím, že jeden ze sypačů se již dlouhou dobu nepohybuje a on se s řidičem nemůže spojit.

Foto: Novinky

Havarovaný sypač na Kolínsku

Podle GPS se auto nacházelo u obce Hradešín, kam vzápětí vyrazily dvě jednotky hasičů. „Sypač havaroval mimo silnici a řidič byl zaklíněný. Hasiči ho vyprostili a předali do péče záchranné služby,“ konstatoval Svoboda.

Foto: Novinky

Havarovaného sypače museli řidiči vidět

„Řidič utrpěl devastující zranění horní končetiny, velkou ztrátu krve a byl podchlazený. Záchranáři ho ošetřili, podali mu nezbytné léky a vrtulníkem byl následně přepraven do nemocnice na pražských Vinohradech,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Nikdo nezavolal

Jak prý těžce zraněný řidič uvedl, havaroval asi mezi druhou a třetí hodinou ráno. K mobilu se kvůli nepohyblivosti dostat nemohl.

Foto: HZS Středočeského kraje

Pro řidiče přiletěl vrtulník

„Řidič sjel ze silnice a narazil do stromu. Příčiny nehody zatím neznáme, policisté je zjišťují,“ dodala mluvčí policie Martina Fejfarová.

„Sypač byl ze silnice viditelný, svítila mu i světla. Mám za to, že ho projíždějící řidiči museli vidět, a nikdo mu nepomohl. I když někdo nemá rád krev, stačilo jen zvednout telefon a zavolat. Nikdo to však neudělal,“ konstatoval Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám