Hlavní obsah

Řidič srazil studenty na přechodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jedním těžkým a jedním lehkým zraněním chodců skončila úterní dopravní nehoda na přechodu v Husově ulici na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Trojice studentů mířila do školy z internátu U Hvízdala přes silnici na autobusovou zastávku do sídliště. Ačkoli je řidič jedoucí z města zaregistroval, zabrzdit už nedokázal.

Foto: Jiří Smutný

Návštěvníků Zoo Brno stále přibývá

Článek

"Jeho vůz dostal smyk a narazil do nich," řekla Právu mluvčí českobudějovické policie Alena Toningerová. V nemocnici skončil osmnáctiletý mladík a jeho spolužačka. Třetí dívka naštěstí stačila na poslední chvíli uskočit.

"Meteorologové upozorňují na možné námrazy a sníh. Řidiči by proto měli řízení věnovat maximální pozornost a uvědomit si, že se v těchto podmínkách významně prodlužuje brzdná dráha. Chodci by pak měli brát  ohled na vzniklou situaci a chápat, že řidič na namrzlé vozovce nemůže dělat zázraky a do silnice vstupovat se zvýšenou opatrností," konstatovala Toningerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám