Hlavní obsah

Řidič se s tím nepáral, neshody s družkou jel řešit rovnou na služebnu

Právo, Miloslav Hradil
Jeseník

Divit se nestačili policisté v Žulové na Jesenicku, když za nimi do areálu, kde mají své působiště, přijel autem opilý řidič ze zhruba pět kilometrů vzdálené Kobylé nad Vidnavkou, aby jim oznámil, že má neshody se svou družkou. Nyní mu hrozí až rok vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal minulý čtvrtek, policie o něm informovala v pondělí. „Oznamovatel přijel okolo 13. hodiny svým osobním vozidlem značky Fiat Marea. Policisty zaujal zejména svým chováním. Jevil totiž známky podnapilosti,“ řekla Právu jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Následná dechová zkouška podle ní podezření potvrdila. Přístroj ukázal hodnotu 2,38 promile alkoholu. „Další vyšetření u lékaře spojené s odběrem moči či krve 56letý muž již bezdůvodně odmítl. A proč vlastně muž usedl pod vlivem alkoholu za volant auta? Policistům přijel oznámit neshody se svojí družkou,“ dodala mluvčí.

Zatímco neshody mezi mužem a jeho družkou se podle ní šetří jako přestupek, šestapadesátiletý řidič je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám