Hlavní obsah

Řidič předjel hlídku na D1 rychlostí 221 km/h, pak chtěl zmizet v poli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rychlostí 221 km/h předjel v minulých dnech na dálnici D1 řidič BMW policejní hlídku. Když se za ním vydala, snažil se ujet a následně utéct v poli s obilím. A to jen proto, že nechtěl pokutu za rychlost.

Dálnici si spletl se závodní dráhouVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka ve Škodě Superb zrovna projížděla na 220. kilometru dálnice, když kolem nich prosvištělo bílé BMW. Pětatřicetiletý muž policisty zaregistroval, ale k zastavení se neměl.

Řidič si udělal ze silnice závodní dráhu. Na devadesátce jel 223 km/h

Krimi

„O několik kilometrů dále sjel směrem na Vyškov a pokusil se spasit útěkem v obilném poli. Přítrž jeho snaze udělala rázná výzva s výstrahou. Od té doby muž spolupracoval,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Řidič nebyl pod vlivem drog, alkoholu, ani neměl jiné předchozí závažné přestupky. Nyní mu však hrozí pokuta od 5 do 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6–12 měsíců.

„Výrazné překračování rychlostních limitů je vždy rizikem zejména pro ostatní řidiče, může dojít ke kontaktu a následné havárii s fatálními následky,“ upozornil Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám