Hlavní obsah

Řidič prchal rychlostí přes 200 km/h. Policie použila zastavovací pás

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Pohořelic na Brněnsku až k prvním domům Suchohrdel u Znojma, tedy zhruba 35 kilometrů, pronásledovali tento týden policisté řidiče osobního vozu, který se pokoušel vyhnout se kontrole. Policisté v pátek zveřejnili video z honičky.

Řidič ujížděl rychlostí přes 200 km/h. Policie použila zastavovací pásVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídku v Pohořelicích automobil Mazda upoutal, protože byl o několik dnů dříve u jiné události. Rozhodli se ho zkontrolovat, na otočení policejního vozu ovšem řidič rychle zareagoval a začal ujíždět. S policisty v patách vyrazil směrem ke Znojmu. Kilometry rychle naskakovaly, protože prchající chvílemi překračoval rychlost 200 kilometrů v hodině. Jízda skončila až poblíž Suchohrdel.

Na kruhovém objezdu na takzvané dyjské křižovatce čekala na prchajícího jiná hlídka se zastavovacím pásem. Dobře a přesně vržený pás s bodci splnil svou úlohu. Řidič sice ještě dokázal projet kruhový objezd a odbočit do Suchohrdel, dál než na kraj obce se ale na zcela zničených kolech nedostal.

Policie zveřejnila video s motorkářem, který ujížděl v protisměru a stálo ho to život

Krimi

„Za volantem seděl muž, který důvod k úprku rozhodně měl. Test na drogy totiž indikoval přítomnost amfetaminu a navíc měl muž i soudem několik měsíců zakázáno řídit motorová vozidla. Řidič skončil s pouty na rukou a byl převezen do policejní cely. Nyní se bude muset zpovídat za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Opilý senior

Za volantem neměl co dělat ani namol opilý 73letý muž z nejmenované obce na Břeclavku. Ten se nejprve marně pokoušel rozjet, než mu lidé v obavách, že by mohl někomu ublížit nebo s vozem skončit v potoce, podložili kola dlažební kostkou. Pak vůz zabrzdili a přivolali policii.

„Přivolaným policistům se důchodce bezostyšně přiznal, že si při práci na zahrádce pořádně přihnul. Vypít měl téměř celou láhev domácí pálenky a několik piv. To ostatně potvrdila i dechová zkouška, opakovaně totiž senior nadýchal hodnoty přes dvě promile alkoholu v dechu. A nebyl to vůbec jeho první alkoholový prohřešek, za podobné provinění mu byl před třemi lety odebrán řidičský průkaz. Počítat bude muset nyní se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnil mluvčí.

Senior na Břeclavsku se marně zkoušel rozjet, nadýchal přes dvě promileVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám