Hlavní obsah

Řidič octavie při honičce málem srazil dva chodce. Zabavili mu auto a skončil ve vazbě

– Česká Lípa

Až 100 km/h uháněl Českou Lípou agresivní 32letý řidič Škody Octavia, který málem srazil dva chodce. Policie jej však dostihla a následně mu zabavila auto. Obviněn byl z obecného ohrožení a soud ho v pátek poslal do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování bílé octavieVideo: Policie ČR

 
Článek

Honička se odehrála na přelomu měsíce, kdy se policistům auto zdálo příliš hlučné, a proto jej chtěli zkontrolovat. Řidič však začal z centra města ujíždět, přičemž nebral ohled na jiné řidiče, červenou na semaforu a dokonce málem srazil dva chodce, kteří šli na zelenou po přechodu.

„Jeden z nich musel na poslední chvíli před jeho vozidlem uskočit. Ve své zběsilé jízdě pak pokračoval dál,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič ujížděl policii rychlostí až 100 km/h, i po cyklostezce

Krimi

Agresivní šofér pokračoval směrem na Nový Bor až odbočil do slepé ulice u trafostanice, kde musel zastavit. Před policisty přeskočil plot a snažil se uniknout, leč marně.

Dvaatřicetiletý muž měl zakázáno řízení, a to hned třikrát. Byl obviněn z obecného ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí. Větší trest ale přišel okamžitě, protože mu policisté zabavili auto.

„Po předchozím souhlasu státního zástupce policisté zajistili jeho octavii za účelem propadnutí, o kterém bude rozhodovat soud. Bezohledného řidiče v pátek soud poslal do vazební věznice, a to proto, aby znovu neohrožoval životy lidí na silnici,“ konstatovala Baláková.

Ve vězení může strávit až osm let.

Vraťte mi mustang, domáhal se silniční pirát u soudu. Marně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám