Hlavní obsah

Řidič napadl policisty nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Až ve fyzické napadení policejní hlídky vyústila v úterý běžná silniční kontrola v centru Prahy. Policisté zastavili vozidlo Volkswagen Passat, protože se jeho řidič dopustil přestupku v dopravě. Ten ale začal z místa utíkat a následně policisty napadl.

Foto: Archiv SŠPU

Studenti hodonínské průmyslovky při hodinách fyziky

Článek

Vše se odehrálo krátce před druhou hodinou ranní na Václavském náměstí v Praze. Řidič nepředložil hlídce doklady a dal se na útěk. Jeden z policistů ho ale doběhl a několikrát vyzval, aby se vrátil zpět k vozidlu.

"Nato dotyčný sáhl do kapsy, odkud vytáhl nůž a začal jím policistu ohrožovat. Přitom jej  častoval vulgárními nadávkami," sdělila Novinkám policejní mluvčí Eva Miklíková.

Policisté proti němu použili donucovacích prostředků, odzbrojili jej a předvedli na policejní služebnu. Následně putoval k policejnímu komisaři, který mu sdělil obvinění z trestného činu útok na veřejného činitele a umístil jej do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby. Nyní mu hrozí až pět let odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám