Hlavní obsah

Řidič najel u Prahy do skupiny lidí. Útěkem se nezachránil, policisté ho dopadli

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březová - Oleško
Aktualizováno

Do skupiny několika chodců včetně miminka v kočárku najel řidič svým vozem v obci Březová-Oleško v okrese Praha-západ. Nehoda, která si vyžádala několik zraněných, se stala v sobotu kolem třetí hodiny odpoledne. Řidič, který do lidí na procházce najel, z místa nehody uprchl, aniž by se zajímal o stav zraněných.

Článek

Svůj vůz tam však zanechal, takže přivolaní policisté po chvíli zjistili jeho totožnost. Ještě v podvečer se jim podařilo ho lapit.

„Podle SPZ vozidla se policistům po krátké pátrací akci podařilo muže zadržet. Nyní je na vyšetřovně, kde kolegové zjišťují, jak přesně se událost stala. Zatím nemám informace, zda byl řidič pod vlivem alkoholu nebo drog,“ řekla Právu policejní mluvčí Štěpánka Zoulová.

Do ulice V zahradách, kde došlo k nehodě, vyrazily sanitky a byl povolán i záchranářský vrtulník. „Devětatřicetiletého muže transportoval vrtulník s vážným poraněním pánve a s podezřením na zranění páteře do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Další zraněnou převezl sanitní vůz do motolské nemocnice na traumatologické oddělení,“ komentovala zásah mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová. Miminko podle mluvčí zraněno nebylo.

Řidič, který od nehody utekl, je podezřelý z několika trestných činů, z těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám