Hlavní obsah

Řidič na Třebíčsku zkolaboval při dechové zkoušce

Třebíč

Třiapadesátiletý muž zkolaboval v pátek při silniční kontrole v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku. Při dechové zkoušce mu selhalo srdce a upadl do bezvědomí, policisté ho bleskovou první pomocí zachránili a předali záchranné službě.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka projížděla v pátek večer kolem rybníka Rathan, když si všimla kličkující Škody Felicie. Policisté se rozhodli zkontrolovat, co stojí za zvláštním chováním řidiče, a hlavně to, zda není opilý.

V autě jeli čtyři muži, kolegové z práce, kteří měli před sebou ještě dlouhou cestu. Řidič vystoupil z auta, předložil doklady a dýchl do přístroje na kontrolu alkoholu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Následně začal muž kolabovat a padat k zemi. Policisté ho okamžitě zachytili a koordinovaně ho svedli na zem. Muž zůstal nehybně ležet na zemi, byl v bezvědomí a v obličeji začal velmi rychle fialovět,“ popsala v pondělí mluvčí policie Jana Kroutilová.

Policisté ho odnesli mimo silnici a zahájili resuscitaci, kterou prováděli až do příjezdu záchranné služby. „Další muži, kteří cestovali ve vozidle, byli vzniklou situací zaskočeni a zcela šokováni, jednalo se o jeho kolegy,“ konstatovala Kroutilová.

Hrozila nehoda

Po příjezdu záchranářů se podařilo řidiče stabilizovat a při vědomí ho převezli do nemocnice v Brně. Podle mluvčí policie se řidič dlouhodobě léčí s nemocí srdce a jednalo se u něj o srdeční arytmii.

„Ke zkolabování muže by tak v pátek večer došlo i nezávisle na dopravní kontrole. Vzhledem k délce trasy, která řidiče a jeho spolujedoucí ještě čekala, lze předpokládat, že nebýt zastavení vozidla policejní hlídkou mohlo dojít ke zkolabování muže přímo při jízdě, a došlo by tak nejen k bezprostřednímu ohrožení života řidiče, ale také ostatních osob ve vozidle případně dalších účastníků silničního provozu,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám