Hlavní obsah

Řidič na Havlíčkobrodsku utrhl nápravu, auto nechal stát napříč silnicí a šel na pivo

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

S neobvyklou reakcí na dopravní nehodu se setkali havlíčkobrodští policisté, kteří přijeli ve čtvrtek dopoledne k ohlášené nehodě osobního auta v katastru obce Štoky na Havlíčkobrodsku. Řidič, který si rozbil auto, před jejich příjezdem došel do nedaleké prodejny pro pivo, a po vypití dvou lahví se na místo nehody vrátil. Alespoň tak to podle policejní mluvčí Dany Čírtkové popsal strážcům zákona.

Foto: HZS Vysočina

Havarované auto na Havlíčkobrodsku

Článek

„Krátce před jedenáctou hodinou projížděl jednačtyřicetiletý řidič motorového vozidla Citroën Xsara po silnici druhé třídy ve směru od obce Petrovice. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivou zatáčkou vyjel na krajnici a poté ve smyku do protisměru, kde narazil do svahu. Od svahu se vozidlo odrazilo zpět na silnici, kde zůstalo stát,“ popsala mluvčí samotnou kolizi.

Foto: HZS Vysočina

Havarované auto na Havlíčkobrodsku

Nepojízdný vůz museli přijet i kvůli úniku provozních kapalin zabezpečit hasiči. Když dali policisté řidiči dýchnout, na displeji se objevila hodnota 1,51 promile alkoholu. Druhý pokus byl ještě o 18 setin vyšší.

S ohledem na výsledky testu i na tvrzení o požití alkoholu po nehodě byl řidič vyzván k odběru krve v havlíčkobrodské nemocnici. Muž tak podle policistů nakonec „kápl božskou”, že ani žízeň o předešlé noci nehasil zrovna limonádami či vodou.

„Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Čírtková.

Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 12 000 korun. Zadní náprava auta skončila několik metrů od havarovaného auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám