Hlavní obsah

Řidič, který boural v Plzni při honičce s policií, je doma z nemocnice

Právo, pab
Plzeň

Řidiče felicie, který boural v plzeňské Vejprnické ulici při honičce s policií, propustili lékaři z nemocnice a zůstává na svobodě. Za nehodu zatím žádné obvinění nepadlo, ačkoliv při ní zemřela spolujezdkyně řidiče a další čtyři lidé byli zraněni. Právu to v pondělí řekl plzeňský policejní ředitel Pavel Krákora. Vyšetřovatelé čekají na znalecké posudky.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Tragicky skončila honička s policií.

Článek

Dvaatřicetiletého muže z jižních Čech policisté pronásledovali poté, co nezaplatil u čerpací stanice v Plzni-Křimicích. Při výjezdu z města směrem na Vejprnice dostal smyk, přejel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím peugeotem. Odmrštěná felicie ještě narazila do policejního vozu, který stál náhodou u krajnice.

Viník nehody skončil ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení plzeňské fakultní nemocnice, jeho o osm let mladší spolujezdkyně na místě zemřela. V peugeotu utrpěli středně těžká zranění dvaatřicetiletý muž a o dva roky starší žena. Jen lehce zraněn byl policista z nabouraného hlídkového vozu, ten mohl být po ošetření na chirurgii propuštěn domů.

„Původní podezření z obecného ohrožení jsme po výslechu všech dotčených účastníků nehody vyloučili. Neprokázali jsme, že by řidič způsobem jízdy a chováním ohrozil více účastníků silničního provozu. V úvahu tak připadá obvinění z trestného činu usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za které soud může uložit až tříletý trest vězení,“ upřesnil Krákora.

Policisté navíc zjistili, že viník nehody nevlastní řidičský průkaz, má pouze řidičák na malou motorku. Ani vozidlo mu nepatřilo, užíval ho bez vědomí majitele.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám