Hlavní obsah

Řidič kamionu na Českobudějovicku vytlačil kolegu mimo silnici a málem smetl hlídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Naprosto nesmyslně přes plnou čáru předjížděl v úterý šofér kamionu s návěsem další nákladní vozidlo na silnici I/3 mezi Velešínem a Krasejovkou na Českobudějovicku. Řidič předjížděného náklaďáku zabránil střetu jen tím, že vyjel mimo vozovku. Šofér ohrozil nejen jedoucí nákladní auto, ale také policejní hlídku.

Kamion málem smetl policejní hlídkuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič začal předjíždět jiné nákladní vozidlo a při tom ohrozil další účastníky silničního provozu, kteří, aby zabránili střetu, museli náhle brzdit a změnit směr jízdy,“ uvedl k nebezpečné jízdě jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Motorkář na Hodonínsku nezvládl předjíždění a narazil do dodávky. Na místě zemřel

Krimi

Nebezpečný manévr zachytili na kameru policisté, kteří jeli v té době v protisměru. Řidiče pak zastavili o kousek dál v obci Krasejovka. Za přestupek, jejž bude řešit českobudějovický magistrát, nyní hrozí řidiči pokuta v řádech desítek tisíc korun a také odebrání řidičského oprávnění.

„Podobných incidentů řeší jihočeští dopravní policisté několik desítek v roce, některé končí vážnou dopravní nehodou s újmou na zdraví a majetku,“ dodal Bajcura.

Foto: Policie ČR

Kamion ohrozil další řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám