Hlavní obsah

Řidič domíchávače jel podle navigace a uvázl na cyklostezce. Do akce musel Bizon

Právo, plk
Ostrava

Až na cyklostezku spojující ostravskou část Lhotku s Bobrovníky, místní částí Hlučína, přivedla v úterý navigace řidiče domíchávače. Na úzkou komunikaci ze zámkové dlažby se však s těžkým autem nevešel a sjel na deštěm rozmáčený trávník, kde zapadl.

Hasičský speciál Bizon vyprošťoval domíchávač Video: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Ke karambolu došlo v úterý dopoledne. Řidič tvrdil, že jej na poměrně úzkou a na začátku jasně označenou cyklostezku dovedla navigace. Při objíždění koruny vzrostlého stromu sjel pravými koly do deštěm promáčené trávy, kola se zabořila téměř polovinou svého objemu,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Muž ukradl v ostravské prodejně 300 kg masa. Usvědčily ho kamery

Krimi

Právě hasiči vyrazili řidiči na pomoc. S sebou vzali vyprošťovací speciál MB Actros Bizon.

„Hasiči v první fázi zabezpečili zabořený a lehce nakloněný domíchávač stabilizačními tyčemi. Aby mohli hasiči pokračovat ve vyprošťovacích pracích, museli počkat na přečerpání šesti tun betonu na korbu náhradního auta,“ nastínil Kůdela s tím, že po odlehčení původně 22tunového kolosu o šest tun stabilizační tyče uvolnili a začali obkopávat a obrývat kola zarytá v trávě a bahně. Zároveň pod ně podkládali dřevěné hranoly.

„Bizon ve spolupráci s řidičem domíchávače a navigujícími hasiči dokázal vytáhnout zpět na zpevněnou cyklostezku domíchávač pomocí silného zadního navijáku během několika minut,“ uvedl Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zapadlý domíchávač betonu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám