Hlavní obsah

Řidič dodávky zřejmě nedal přednost motorkáři, ten po střetu zemřel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Třiatřicetiletý motorkář nepřežil v pondělí odpoledne srážku s dodávkou v Orlové na Karvinsku. Muž podlehl vážným zraněním krátce po nehodě.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Ke střetu došlo po 15. hodině silnici I/59, hlavním silničním tahu mezi Karvinou a Ostravou. „Motorkář jel na motocyklu Honda 1000 ve směru z Karviné. Na úrovni odbočení na Orlovou přijížděl z protisměru do křižovatky šestatřicetiletý řidič dodávky Ford Tranzit. Ten s největší pravděpodobností nedal motocyklu přednost v jízdě,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Motorkář ujížděl policii na kradeném stroji rychlostí až 180 km/h

Krimi

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zůstal motorkář po střetu s autem ležet na silnici bez známek života. „Základní resuscitaci u něj začali provádět hasiči, rozšířenou resuscitací za pomoci léků a přístrojů pak záchranáři. Veškeré úsilí však skončilo neúspěchem, mnohočetná poranění pacienta se ukázala být smrtelná,“ nastínil a dodal, že záchranáři museli ošetřit i svědka nehody, který jevil známky akutní stresové reakce.

Motorkář bez helmy se po dvou nárazech zastavil o auto, v nemocnici zemřel

Krimi

Mluvčí policie dodala, že i když se příčina nehody jeví jasná, policisté budou srážku a míru zavinění ještě prověřovat. „Na místě byly provedeny zkoušky na alkohol i návykové látky u řidiče dodávky, které byly negativní. Řidič motocyklu po střetu s dodávkou i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehl,“ potvrdila s tím, že silnice byla v místě nehody při vyšetřování nehody částečně uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám