Hlavní obsah

Řidič dodávky ujel poté, co srazil a zabil muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zubří

Vsetínští policisté pátrají po řidiči dodávky, který v pátek večer v Zubří na Vsetínsku srazil dvaačtyřicetiletého chodce. Muž při převozu do nemocnice zemřel. Z místa nehody řidič ihned ujel. Řekla to mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Šofér, který chodce srazil a neposkytl mu první pomoc, je podezřelý ze dvou trestných činů - usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Hrozí mu až šestileté vězení.

Neštěstí se stalo v Zubří před motorestem. Dvaačtyřicetiletý muž ze Zubří se vracel domů z práce. "Při přecházení vozovky mimo přechod pro chodce ho srazilo auto, jehož řidič z místa ihned ujel ve směru na Valašské Meziříčí. Podle svědků šlo o bílou dodávku," uvedla Javorková.

Těžce zraněného muže rychlá záchranná služba odvezla nejprve do valašskomeziříčské nemocnice, odkud byl vrtulníkem přepravován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ve vrtulníku svým zraněním podlehl.

Policie po řidiči dodávky zatím bezvýsledně pátrá. Na místě dopravní nehody zůstalo po střetu zrcátko z auta. "Chtěli bychom vyzvat majitele firem, které vlastní dodávky bílé barvy, aby si zkontrolovali, zda na jejich autech zrcátka nechybí," dodala Javorková. Svědkové nehody mohou informace, které by mohly vést k vypátrání řidiče, sdělit na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám