Hlavní obsah

Řidič dodávky na Vsetínsku srazil koně s jezdkyní, pro dívku letěl vrtulník

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

K tragickému střetu dodávky a koně došlo v pondělí ráno v místní části Valašského Meziříčí Juřince. Kůň na místě uhynul, neštěstí si vyžádalo i dvě zranění, z nichž druhé bylo vážné.

Foto: HZS ZK

K nehodě došlo na úzké silnici u Valašského Meziříčí

Článek

„V momentě, kdy jednou ze zatáček projížděla dodávka, kterou řídil jednadvacetiletý muž, objevili se před ní dva koně s jezdci. Řidič dodávky již srážce nedokázal zabránit a do jednoho z koní narazil. Dívka jedoucí na koni utrpěla vážná poranění, která si vyžádala letecký transport do ostravské nemocnice,“ přiblížil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Starší šestadvacetiletá jezdkyně na druhém koni taktéž upadla, ale její zranění by měla být podle mluvčího lehčí. Řidič dodávky ze střetu vyvázl bez zranění.

Foto: HZS ZK

Pro těžce raněnou ženu musel přiletět vrtulník

U neštěstí asistovali i hasiči. Pomohli s ošetřením a naložením zraněných osob. Dalším svědkům nehody poskytl posttraumatickou pomoc specialista z psychosociálního intervenčního týmu profesionálních hasičů.

„Konkrétní příčina této nehody a samozřejmě i míra zavinění jednotlivých účastníků je v současné době předmětem šetření vsetínských policistů,“ dodal policejní mluvčí. Po dobu vyšetřování nehody policií byla komunikace část pondělního dopoledne úplně uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám