Hlavní obsah

Řidič cisterny jel nepřetržitě 33 hodin a usnul. V protisměru zavadil o kamión

– Nymburk

Jako podezření z trestného činu obecného ohrožení vyšetřují policisté jízdu 37letého řidiče cisterny, který zřejmě v mikrospánku přejel do protisměru. Tam zavadil o protijedoucí kamión, jenž na poslední chvíli uhnul. Šofér podle policie řídil téměř 33 hodin v kuse.

Řidič po 33 hodinách usnul a přejel do protisměruVideo: Prima FTV

 
Článek

Nehoda se stala v polovině července na Nymbursku. „Z nepochopitelných důvodů vjel kamión proti mně, cisterna, nějaká berounská firma to je. Jak jsme se dostali do střetu, tak přišel o zrcátka a o dveře,“ řekl televizi Prima, která o případu informovala, řidič, jenž incident natočil.

Český řidič cisterny však po incidentu nezastavil. Až později ho vypátrali policisté. „Následně zjistili, že řídil bez přestávky 32 hodin a 55 minut, než způsobil uvedenou nehodu. Podle zjištění policistů měl řidič pravděpodobně mikrospánek a přejel do protisměru,“ řekla Novinkám mluvčí policie Petra Potočná.

Původně podle ní policisté případ kvalifikovali jako normální nehodu. Když ale zjistili, jak dlouho jel šofér bez přestávky a mohl přitom ohrozit mnoho řidičů, zahájili tento týden policisté úkony trestního řízení pro podezření trestného činu obecného ohrožení. Obviněn zatím nebyl. Hrozí mu dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám