Hlavní obsah

Řidič cestou od hřbitova narazil do zaparkovaného auta, nadýchal 4,3 promile

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Až tříleté vězení a desetiletý zákaz řízení automobilu hrozí opilému řidiči z Uherskohradišťska, u kterého policisté po nehodě v Popovicích naměřili v dechu 4,28 promile alkoholu. Muž usedl za volant ve středu kolem desáté hodiny dopolední a při jízdě od místního hřbitova vlivem opilosti a nepozornosti narazil do jiného vozu zaparkovaného u kraje silnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na sto třicet tisíc korun,” uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Viník nehody, při které nedošlo k žádnému zranění, s naměřenou hodnotou alkoholu souhlasil. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté v souvislosti s případem přidali s nadsázkou i jednu radu: motoristé by podle nich měli v horkých letních měsících zahánět žízeň vhodnou alternativou, jakou je například nealkoholické pivo.

Reklama

Výběr článků

Načítám