Hlavní obsah

Řidič BMW ujížděl v Praze policistům a pak do nich nacouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Náhodný kolemjdoucí volal v pátek v podvečer na tísňovou linku 158, že v pražské ulici 5. května havaroval zřejmě opilý řidič do dvou zaparkovaných vozidel a ujíždí směrem na Nusle. Dopravní policisté proto okamžitě vyjeli k místu a podezřelého řidiče pronásledovali.

Foto: Policie ČR

Řidič BMW nacouval do policejního vozu.

Článek

Policisté se řidiče snažili zastavit s pomocí houkačky a majáku, nicméně muž na to nereagoval a dál policii ujížděl. Až na křižovatce ulic Štětkova a Na Pankráci zastavil a k překvapení policistů začal couvat. Se svým vozidlem BMW nakonec narazil do služebního vozidla, uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Řidič BMW nacouval do policejního vozu.

Policisté pak 31letého řidiče zadrželi, a protože vykazoval znaky opilosti, vyzvali ho k provedení orientační dechové zkoušky. Řidič ovšem jak tento test, tak i odběr biologického materiálu na lékařském vyšetření, odmítl.

Dechové zkoušce se podrobil pouze policista, a to s negativním výsledkem. Mladý, dosud netrestaný řidič, skončil na služebně, kde mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení, pokuta nebo zákaz řízení.

Foto: Policie ČR

Havarovaný policejní vůz

Škoda na poškozeném policejním vozidle se pohybuje kolem třiceti tisíc korun, na vozidle BMW pak dvacet tisíc. Škodu na dalších dvou poškozených vozidlech (Volkswagen a Škoda) policisté prozatím neznají.

Reklama

Výběr článků

Načítám