Hlavní obsah

Rentgeny mají zabránit útěkům vězňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Velké rentgeny podobné těm, které v mobilním provedení používají například celníci, by v budoucnu mohly zabránit podobným útěkům vězňů z nápravných zařízení, jaký se v úterý podařil Romanu Čabradovi a Rostislavu Roztočilovi v Plzni.

Článek

"Vězeňská služba by chtěla rentgeny umístit alespoň do věznic, kde si odpykávají tresty nejnebezpečnější pachatelé," řekl generální ředitel vězeňské služby Luděk Kula. V současné době není takovéto zařízení v žádné věznici u nás. Rentgeny by dokázaly odhalit prchající osoby i v nákladních automobilech, kde se lidé mohou schovat v rozměrných schránkách a prostorech.

Roztočil a Čabrada unikli z věznice podobným způsobem, který se v úterý podařilo odhalit celníkům při kontrole vozidel. Velkým mobilním rentgenem odtajnili pašování běženců do Německa v užitkovém prostoru dodávkového automobilu. V bednách přepásaným igelitem se schovávalo devět Asiatů. [celá zprava]

Anketa

Zabránil by rentgen u vjezdu do věznice útěku vězňů Čabrady a Roztočila?
ano
88,2 %
ne
11,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 502 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám