Hlavní obsah

Rekvizitář přišel o nohy v Praze na Žižkově, když mu při přípravě filmu vybuchl barel

– Praha
Novinky, kub

Vážná zranění tří lidí řešili v pátek odpoledne záchranáři na pražském Žižkově, kde explodoval barel. Podle informací Novinek došlo k výbuchu při přípravě rekvizit do filmové scény. Jeden muž přišel o dolní končetiny, další dva utrpěli zejména popáleniny.

Výbuch na pražském ŽižkověVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K neštěstí došlo v ulici Trocnovská na Žižkově v těsné blízkosti autobusového nádraží Florenc, pod památníkem na Vítkově. Na místě měl podle hasičů exoplodovat barel.

Podle informací Novinek k tomu došlo při přípravě natáčení dílu švýcarského krimiseriálu.

O případu informovala záchranka a hasiči na Twitteru.

V laserové střelnici v Přerově došlo k explozi, dva lidé zranění

Krimi

„Máme v péči tři poraněné osoby, ale počet se ještě může změnit. Jeden muž je ve vážném stavu, utrpěl ztrátové poranění dolních končetin, další dva jsou při vědomí, mají popáleniny a pohmožděniny,” sdělila mluvčí záchranky Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Filmový štáb připravoval scénu, když se ozval výbuch barelu

Na místě jsou rovněž hasiči a policie. „Naši chemici dělají rozbor látky, která byla v barelu. Během manipulace došlo k výbuchu. Podrobnosti zjišťují policisté,” uvedli hasiči.

Na nákladním autě za jízdy explodovaly propanbutanové lahve

Krimi

Prověřování okolností incidentu je na začátku, policie zatím podrobnosti nesdělila.

Podle informací Novinek k výbuchu došlo, když rekvizitáři připravovali předměty pro filmové natáčení – řezali víko od barelu –, ve kterém byl zřejmě zbytek lepidla. Pak zřejmě přeskočila od řezání jiskra a následovala exploze.

Podle prvotních informací mohli být mezi zraněnými lidé bez domova, protože přebývají u mostních pilířů, kde měli filmaři zaparkované dodávky a kde výbuch nastal. Podle všeho jsou mezi zraněnými zmínění rekvizitáři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám