Hlavní obsah

Ředitel věznice: Kulínský ve vazbě drogy nebere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sbormistr Bohumil Kulínský, který je stíhán za pohlavní zneužívání, ve vazbě na Pankráci žádné drogy nebere. Rezolutně to tvrdí ředitel pankrácké vazební věznice Jaroslav Gruber v reakci na Kulínského pozitivní test moči. Kulínský je ve vazbě od 25. listopadu.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

"Tento člověk po dobu vazby žádné drogy nebere, žádné další informace nemohu podávat," řekl ve středu Novinkám ředitel pankrácké věznice Jaroslav Gruber. Reagoval tak na zjištění lékařů, že vzorek Kulínského moči, obsahoval stopy pervitinu.

Nález může podle ČTK pocházet z doby jeho vstupní prohlídky. Státní zastupitelství nyní zašle věznici oficiální dotaz, z jaké doby nález pochází. Pokud se potvrdí, že jde o testy ze vstupní prohlídky, tedy, že Kulínský pervitin bral ještě na svobodě, nebude se žalobce případem dále zabývat. Samotné užívání drog totiž není trestné.

Kulínský je ve vazbě, aby neovlivňoval svědky. Takzvaná koluzní vazba však může trvat jen tři měsíce, prodloužena může být, pouze pokud se prokáže, že obviněný na svědky nějak působil. Obvodní soud nedávno vyhověl návrhu žalobkyně, aby se vazba ještě prodloužila, ale Kulínského obhájce si zřejmě podá stížnost.

Postupně se hlásily desítky žen

Kulínského aféra vypukla v listopadu 2004. Postupně se hlásilo stále více dívek a žen, které měl Kulínský sexuálně zneužívat po dobu mnoha let. Kulínský svou vinu popírá. Jeho matka i současná manželka Linda Vágnerová dokonce celou věc označily za pomstu jeho první ženy a jejího současného partnera, který prý zneužívá svého psychiatrického vzdělání.

Reklama

Související články

Žalobkyně zamítla stížnost Kulínského

Stíhání sbormistra Bambini di Praga Bohumila Kulínského, který je obviněn ze zneužívání nezletilých sboristek, bude pokračovat. "Stížnost proti obvinění jsem...

Výběr článků

Načítám