Hlavní obsah

Recidivista zkopal muže na autobusovém nádraží do bezvědomí

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Kriminalisté navrhli obžalovat třiatřicetiletého recidivistu z Uherského Hradiště, který v polovině března ve Zlíně zkopal do bezvědomí o čtyři roky staršího muže. Za pokus o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví mu hrozí až deset let vězení. Obviněný je pro podobnou trestnou činnost nyní v podmínce a v minulosti byl už čtyřikrát soudně trestán. Právo o tom nyní informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý podle ní napadl sedmatřicetiletého muže na autobusovém nádraží ve Zlíně. Muži se dostali do sporu večer poblíž stánku s občerstvením, když obviněný údajně plivl na manželku napadeného.

„Mezi oběma muži došlo k roztržce, agresivnější byl ovšem mladší z mužů. Poté, co svého soupeře svalil na zem, mu uštědřil několik kopů do hlavy, přičemž ležící muž ztratil vědomí,“ uvedla mluvčí.

Seniorku v Kladně profackoval muž kvůli uštěkanému psovi na volno

Krimi

Záchranáři ho převezli k ošetření do nemocnice. Agresor z místa odešel a vzápětí odjel domů. Oba muži byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. „Pachatele útoku nikdo z přihlížejících neznal. Přesto se policistům podařilo muže najít. Ten se při výslechu k útoku přiznal s odůvodněním, že byl opilý, a moc si ze svého jednání nepamatuje,“ konstatovala Kozumplíková.

Ze znaleckého posudku z oboru lékařství podle ní vyplynulo, že jen shodou okolností a šťastných náhod nezpůsobil ležícímu muži, který se útoku nemohl nijak bránit, život ohrožující zranění. „Obviněný měl vědět, že svým jednáním může způsobit těžkou újmu na zdraví,“ doplnila policejní mluvčí.

Šampion v boxu měl zranit hosta, hrozí mu 10 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám