Hlavní obsah

Recidivista okradl stařenku a chtěl ji znásilnit

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Jednadvacetiletého recidivistu z Jablonce nad Nisou dopadli tamní policisté několik hodin poté, co se v neděli večer opakovaně pokusil znásilnit sedmdesátiletou ženu. Poté ji bil paličkou na maso do hlavy a ještě okradl. Těžce zraněnou ženu pak zamkl ve zhasnuté koupelně a odešel s jejím televizorem.

Článek

Násilník, který před několika dny opustil výkon trestu, si už vyslechl obvinění ze znásilnění, loupeže a omezování domovní svobody a soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

"Zraněné ženě se přes tmu a samotu v koupelně podařilo dovolat souseda, který přivolal další pomoc. Na místě zasahovali hasiči, kteří násilím otevřeli dveře do bytu a koupelny a poté mohla být vážně zraněná žena převezena nemocnice," sdělila Právu mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

Důchodkyně utrpěla těžké poranění hlavy s následným silným krvácení a její léčení potrvá několik týdnů. Kriminalisté v jejím bytě našli řadu stop, které je asi po dvaceti hodinách vyšetřování dovedly k násilníkovi. Ten byl v té době na útěku z Jablonecka, aby na něho nepadl stín podezření.

Muži zatím hrozí deset let vězení, ale jak upřesnila Knopová, může se jeho obvinění ještě změnit na pokus o vraždu. "Závažnost zranění posoudí soudní znalec pro případné přísnější kvalifikování jednání recidivisty," konstatovala mluvčí.

Nedělní případ je podle policistů zatím nejzávažnějším násilným skutkem, který letos na Jablonecku vyšetřovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám