Hlavní obsah

Rakušané pátrají po mladé dvojici z Česka. Má mít na svědomí desítku loupeží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rakouský Interpol pátrá po mladém lupiči, který má podle policistů na svědomí téměř desítku přepadení v Rakousku a Chorvatsku. Kriminalisté se domnívají, že podezřelý a jeho doprovod jsou z Česka, a proto se nyní obrátili na českou policii.

Foto: Policie ČR

Podezřelý mladík

Článek

Osm loupežných přepadení se stalo v roce 2019 a 2020 v Rakousku. Poslední před rokem v chorvatském Záhřebu. Loupeže se odehrávaly na pumpách, supermarketech i v rychlém občerstvení.

Dva muži přepadli ženu v Budějovicích. Jeden ji chytil pod krkem, druhý sebral cennosti

Krimi

„Pachatel si obvykle těsně před zavírací dobou počká na moment, až všichni zákazníci opustí obchod, následně ohrožuje zaměstnance kuchyňským nožem nebo střelnou zbraní a donutí pokladní vydat tržbu,“ uvedl mluvčí policejního prezidia Jakub Vinčálek.

Foto: Policie ČR

Možná spolupracovnice podezřelého

Policisté mezi oblečením, které po loupeži odhodil, našli dámskou taštičku s věcmi pocházejícími z ČR a Slovenska. Krátce před jednou loupeží byla na místě dívka, která podle detektivů je zřejmě spolupachatelka a majitelka zmíněné taštičky.

Muž je podle policie ve věku 20–30 let, vysoký 170–175 cm, štíhlý, má světlou pokožku a na obličeji viditelné akné. Podle výpovědi svědků hovoří německy s českým nebo slovenským přízvukem. Informace o totožnosti přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Dámská taštička

Foto: Policie ČR

Věci z dámské taštičky

Foto: Policie ČR

Podezřelý mladík

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám