Hlavní obsah

Dva muži přepadli ženu v Budějovicích. Jeden ji chytil pod krkem, druhý sebral cennosti

– České Budějovice

Dva muži v úterý přepadli a oloupili ženu v Českých Budějovicích. Nejprve jí nabídli doprovod, pak ji však jeden chytil pod krkem a druhý muž ji prohledal. Sebrali cennosti a utekli. Podle policie hovořili s ruským přízvukem.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z loupeže

Článek

Loupež se odehrála v úterý kolem páté hodiny ráno poblíž křižovatky ulic Československých legií a Jaroslava Ježka.

Muži přišli k ženě a nabídli jí doprovod, pak ji podle policie jeden z mužů uchopil za ruce, následně pod krkem a cizím jazykem řekl něco druhému muži. Ten ženě prohledal kapsy bundy.

V Českých Budějovicích našli dva zavražděné lidi

Krimi

„Následně jí ukradl klíče, mobilní telefon značky Samsung, který měla poškozená uložený v krytu spolu s platební kartou, a dámské chytré hodinky,“ uvedla mluvčí policie Štěpánka Schwarzová s tím, že škoda byla vyčíslena na devět tisíc korun. Žena naštěstí nebyla zraněna.

Policie sestavila identikit obou mužů. Muž, který se na ženu vrhnul, je ve věku 30 až 35 let, asi 170 až 175 cm vysoké hubené postavy. Má krátké tmavé vlasy.

Na sobě měl oblečené kraťasy tmavé barvy, bílé tričko s malým modrým nebo černým znakem NIKE, na nohou měl tenisky. Hovoří dle kriminalistů česky a zřejmě i ruským nebo podobným jazykem.

Muž si šel v Českých Budějovicích zaplavat do Vltavy. Našli ho utonulého

Krimi

Druhý muž je rovněž ve věku 30 až 35 let, o několik centimetrů vyšší než první podezřelý, má hubenou postavu. Má rovněž krátké tmavé vlasy. Oblečeny měl tmavé tepláky a šusťákovou bundu tmavé barvy.

„Také hovoří česky a rusky nebo obdobným jazykem. Nebyli si podobní, ale měli podobné postavy,“ sdělila mluvčí.

Informace o jejich totožnosti přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám